Kicsit átalakultunk

2023.06.05

Mostmár lassan egy éve, hogy Lovász Viktóriával dolgozom az IDV Design égisze alatt. Mivel a marketing másdlagossá vált, így sem a weboldal, sem a social media felületek nem frissültek olyan iramban, mint amikor 3-4 tervező számára készítettem a képeket egyszerre. Nagyobb lélegzetvételű projekteken dolgozunk, lassabban készülnek el a képek, sokszor változnak még a végleges renderek is, ráadásul több kép is készül, mint eddig, mert általában teljes épületeket csinálunk. Így nem igazán érdemes egyszerre sok látványtervet kitenni.

Viszont van nekem egy szorgalmas, kocka zseni párom, aki jelenleg azon túl, hogy biztosítja, hogy a technika ne hagyjon cserben munka közben, olyan elképesztő projekteken dolgozik, amiknek csupán "csak" a mellékterméke például az a mesterséges intelligencián alapuló hangfelismerő-értelmező-fordító-felirattá alakító-időzítő (mindez egy kattintással) program, amit szeretett volna közkincssé tenni, és mivel a weboldal látványtervezős része kicsit most kevésbé izgalmas, így úgy gondoltuk, hogy feltesszük ide ezeket. Így született a "Goodies" menüpont, amit majd idővel bővítünk.

Egyelőre felkerült egy Unreal Engine plugin is (ez az UE marketplace-en beszerezhető), ami inkább a játékfejlesztők számára tartogathat érdekességeket. Nem fogok úgy csinálni, mintha értenék hozzá (bár tanulgatom), de ennek a segítségével valódi környezeti hatást lehet elérni a játékban, például behavazhatod a pályádat, igazán látványos és élethű módon. Ez már nem melléktermék, ez egy több hónapos fejlesztői munkának és marketplace-es birkózásnak a jogdíjas eredménye, amit azóta is folyamatosan fejleszteni kell, lépést tartva az UE fejlődésével. Aki érintett, mert fejlesztéssel foglalkozik: olvasd, nézd, kérdezz, és ha megszeretted, vedd és vidd. :)